vår väg till ett nytt land, Frankrike

söndag 29 november 2015

att våga ta steget . . .

Efter att ha semestrat nu i 10 år på östkusten, närmare bestämt i Le Cap d'Agde, så har åren grott tankar på att bosätta sig permanent som pensionär i denna underbara region, tidigare om Lottomiljonerna trillar in :-)

Vi bestämde oss för ett par år sedan att aktivt söka en lägenhet i byn eller i Agde, vi hade ju varit runt i båda en hel del på våra semestrar genom åren.
I januari i år åkte vi ner 10 dagar för att få en chans att se hur livet är i den perioden och kom hem med ett beslut att båda ställena var helt uteslutna som framtida boende för oss båda. Där är helt enkelt för lite fast befolkning och nästan inget öppet mitt i vintern! Vi var även runt i Sète men även den byn var för liten för oss.

När man bor i Mölndal med Göteborgs centrum 15 minuter bort så förstod vi att vi behöver bosätta oss i en större stad där man ser folk gå till jobbet på morgonen och som kommer tillbaks hem . . .
Béziers blev vårt val och det är en stad vi besökt alla år på våra semestrar åren igenom.

Varför Béziers kanske någon frågar sig? en av sydfrankrikes mer fattiga städer med hög arbetslöshet, ja, det finns fördelar och nackdelar i alla städer och dess nackdelar tror vi inte vi drabbas av i så hög grad som pensionär utflyttade från Sverige.
Fördelarna är många, Béziers flygplats, närhet till andra flygplatser runtomkring som t.ex Montpellier, Barcelona och Marseille med tågförbindelser direkt till oss och inte minst en trevlig bilväg att köra från Göteborg.

En fantastisk vackert belägen stad och 10 minuters bilväg till havet, kan ju inte vara så illa :-)

1 kommentar:

  1. Tror ni kommer att trivas jättebra där. Det verkar så lagom stort och charmigt. Man väntar på fler bilder från staden....

    SvaraRadera

kul att du hittat hit, lämna gärna en kommentar om vår blogg :-)