vår väg till ett nytt land, Frankrike

fredag 22 januari 2016

offert på ombyggnad . . .

då har vi fått offert på allt vi vill ha gjort i vår lägenhet, och jag ritar och bygger kök för fullt!!

Då vårt hus är byggt 1960, en tid då man säkert enbart hade kyl i köket, så har vi valt att ordna upp med elen så gott det går, en propp till var maskin, disk, tvätt, kyl och frys.
Nya ledningar och nya eluttag landar på ca 3000€ totalt, material och arbete.

Vi lever ju i en tid med mycket el-konsumerande arbetsredskap i vår omgivning så vi vill ha det fungerande och bärande så mycket som möjligt, kostnaden sedan blir ju avhängd på vilken typ av maskin man väljer men minst A+ har vi bestämt oss för.


och så har vi resten av lägenheten och bygget av vårt kök!

Jag tycker det är otroligt roligt att bygga upp något nytt och inte minst använda mig av IKEAs köksplanarare!!

Köket är ju så otroligt litet så därför väljer vi en öppen planlösning, med skåp och maskiner i original köket hade vi inte fått plats så valet är enkelt, Francis bad oss flytta diskbänken till närmare avloppet och det var ju inga större problem!

 
Tapeter hade vi med ner i Oktober förra året, då vi nyss flyttat till en mindre lägenhet här i stan, ville vi ha samma hemma i Frankrike, klinker har vi också köpt med hjälp av Francis och med hans arbete, rivning av köksvägg, måla alla tak, klinker i hela lägenheten, måla delar av väggar, borttagning av gamla tapeter (minst 7 lager!!), tapetsering, målning av dörrar, uppbyggnad av borttagna karmar, måla 2 dörrar och byta handtag så landar hans offert på 7200€.

Tur vi har rätt att utnyttja ROT!! så ca 7900€ blir vår kostnad vi själva får betala.

Nedan grundritningar utan personlig arbetsskiva med bardel och att den sträcker sig från vägg till vägg.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

kul att du hittat hit, lämna gärna en kommentar om vår blogg :-)