vår väg till ett nytt land, Frankrike

måndag 18 april 2016

hemkomna efter 12 dagars hårt arbete i Béziers .-)

Hemkomna i onsdagsnatt efter en tuff vecka med IKEA besök iordningställande av det vi kunde göra!!
Kom fram sent på fredagsnatt och fick börja med att skura alla golv efter klinkersättningen!! är väl inte det man ser fram emot efter 24 timmar bilkörning!!

Satt fast i köer på både Autobahn och utanför Valence i Frankrike p.g.a fruktansvärda olyckor med långtradare och många personbilar inblandade . . . första olyckan i Tyskland med massor av ambulanser, brandbilar och helikoptrar på vägen.
Några mil innan Kassel hade det varit snöstorm under natten och det hade nog snöat en 30 cm!!

Utanför Valence var det återigen Lastbil/ar och många personbilar i en massiv krock, den ena lastbilens släp hade forcerat en hög cementmur och stod på vår körbana och själva lastbilen stod kvar på sin sida fast i motsatt riktning, 3-filigt på körbanan och jag har så ont av att bara föreställa mig hur människor i dessa olyckor klarar sig eller ej, vill bort så fort som möjligt och tittar aldrig aktiv, vill inte ha något på näthinnan jag inte kan bli av med!!

Nä, det blir flyg hädanefter . . . . mindre risk för olyckor på så sätt!!

I alla fall, efter att vi skurat golvet blåste vi upp vår madrass och backventilen var puts väck!! hade en flaska vin med oss och korkade upp och använde korken som ventil, fungerade kanon i 4 dagar innan vi fått skruvat ihop och köpt vår säng!!

Tre vändor till IKEA i Montpellier hann vi med mellan allt skruvande och bärande från det vi hade med från IKEA här.
Första vändan på måndagen för att köpa och får hemkört alla vitvaror och säng + lite annat man alltid hittar där!!
-tyvärr, vi har ingen möjlighet att köra hem era varor förrän tidigast 13/4.
så vad gör vi då?

Åkte tillbaka hem och tog skåpbilen dagen efter och körde tillbaka till Montpellier och köpte och lastade in allt!! vi hade bestämt att vi ville ha hemkörning just för att slippa bära mer än det vi redan burit, vi har ju hiss men den är får 2-3 personer så värst mycket får inte plats i den!!

Så börjar uppställandet av köket och då finns vissa hinder som inte går att komma undan!! ny vända till IKEA och komplettera för att få några skåp med förvaring i.

Lite bilder från vad vi hann göra denna resa till "landet"
 

  

 
 
snart är vi på väg dit igen och vi längtar så!!
 
 
 

2 kommentarer:

kul att du hittat hit, lämna gärna en kommentar om vår blogg :-)