vår väg till ett nytt land, Frankrike

fredag 5 augusti 2016

vårt älskade "land" i Beziers :-)

tiden går så fort och det r otroligt vad mycket man hinner med på tid man tycker är för kort!!
3 veckor på "landet" i Béziers med mycket jobb, fast vi sagt att vi skulle ha semester, så är vi på snudd klara med lägenheten exkluderat badrummet.

Självklart blev den en tur till IKEA, ja eller i ärlighetens namn så blev det 2! men nu är alla skåp uppsatta i köket, fläkten likaså, vi målade om avskiljaren mellan kök och vardagsrum till vit och fick vår Pax garderob levererad och uppburen (450 kilo i paket).
Efter att ha räknat ihop paketen vi leverans och skrivit under att vi tagit emot alla så visar det sig att när vi skruvat ihop den att ett paket saknas . . . . fantastisk respons och hjälp med att få paketet levererat vid ett senare tillfälle och vi väntar i dagarna på ny leverans, hoppas att allt går utan problem.

Värre har det varit att skaffa fast bredband och tv till lägenheten, fastnade för Bouygues och fick hem router och Miami Box den 29/6, tog 2 veckor innan den var aktiverad och efter det har inget fungerat, phu säger man, byte av router och fick med en av personalen hem för att kunna ringa till support, detta för att supporten accepterar bara samtal från ett franskt mobilnummer, återigen moment 22, två gånger fick killen komma hem och hjälpa oss och kors i taket, vi fick igång internet men inte tv:n, kopplade in telefonen och då klappade allt ner igen.
Det går inte att säga upp abonnemanget utan att vara på plats då man måste ringa och säga upp det, vänta i 10 dagar innan man kan gå till butiken och lämna tillbaka utrustningen men betalt tar de, nu skall de ringa mig när vi är där i oktober och skicka hem en tekniker för att kontrollera telekopplingen i väggen, som sagt bara hålla sig lugn och vänta :-)

Vi hade 3 veckor med fantastiskt väder och väldigt varmt, 42 grader i skuggan på balkongen och haft en skön semester trotts att vi 2 är så lika med att vilja ha allt iordning, helst igår!! men det är ju bara kul att få se vårt framtida boende växa fram med våra önskemål och arbetskraft.
Nedan lite bilder, håll till godo.

 
 
 
 
 
 
 
 

5 kommentarer:

 1. Supertrevligt att läsa din blogg, visst är väl inredning jätteroligt? Grattis till en fin lägenhet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. har haft vår äldsta dotter med familj på semester i Béziers och hon säger att bilderna med färger inte gör lägenheten rättvisa, vet att det är svårt med korrekt återgivning ibland och här stämmer det verkligen!!
   Vi har badrummet kvar och nu skall kakel inhandlas och en wc suspendu!! älskar att ha fått till det som man vill ha det och tack!!

   Radera
 2. Vi valde Orange för vårt bredband när vi kopplade in det i våras. De är inte billigast men en bonus är att de har ett telefonnummer med engelskspråkig kundtjänst både för beställning och support, som det även går att ringa till från Frankrike. Att prata i telefon på franska är en utmaning även för en franskspråkig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, jag skulle ha varit smartare men erbjudandet var bra, får hoppas att teknikern som kommer i oktober löser alla problem så man får utdelning för det man betalar!!

   Radera
 3. Hej, tack för din kommentar på min blogg. Men den rosa byn heter Assignan och ligger litet utanför St Chinian. Bara så ni inte åker fel när ni ska kolla in allt rosa.

  SvaraRadera

kul att du hittat hit, lämna gärna en kommentar om vår blogg :-)