vår väg till ett nytt land, Frankrike

tisdag 6 december 2016

sista renoveringen har börjat i Béziers

då har Francis kommit igång med vår sista stora renovering, av vår lägenhet i Béziers, och sist ut är vårt lilla badrum/toalett.
Han har plockat ut allt och nu skall kakel och vatten/avloppsledningar rensas upp för att bli på nytt uppbyggt.

platsen för toalettstolen
platsen för duschkaret
blivande vägg med vitt och mosaik
platsen för handfatet

Golvet i badrummet blir det svart/grå som vi har i hela lägenheten, tycker att det blir snyggast med enhetligt golv istället för mixat i varje rum, vitt kakel till väggen upp till ca 210 cm från golvet och målat vitt resten upp till taket.


En ny vägg uppbyggd för att fästa skjutdörren till duschområdet och uppbyggt golv med färdig golvplatta för våtutrymmen, vill ju inte stå på huvudet för att golvet är halt, vi har hyrt lägenheter där man duschat nästan med livet som insats!!

planerna för badrummet
vi väljer att ta bort det otympliga elementet helt, istället för att byta ut det, vi har god ventilation och gott om värme även på vintern så det ger ju lite extra "space", så vi slipper få ett litet badrum allt för plottrigt och överbelamrat utan förhoppningsvis ett stilfullt enkelt badrum i vitt och varianter av grått.
Vi behåller även toalettstolen och köper ni sits till, den är relativt ny från det vi köpte lägenheten och känns onödigt att slänga ut något som fungerar bra!!

Vi har planerat ett besök på IKEA i Montpellier, för att köpa spegelskåpet och lampan till badrummet men, Francis fru behövde åka dit i helgen så vi skickade över pengar och nu finns de inköpta och hemma.
Hela renoveringen kommer vara klar och allt vara uppsatt, när vi kommer ner strax efter Julafton för att fira Nyår i Béziers.

bilder på badrummet när vi lämnade sist i oktober

2 kommentarer:

  1. Väl utnyttjade ytor i det lilla utrymmet. Det ska bli kul att se det färdiga badrummet.

    SvaraRadera
  2. bilder kommer i slutet av året :-)

    SvaraRadera

kul att du hittat hit, lämna gärna en kommentar om vår blogg :-)