vår väg till ett nytt land, Frankrike

lördag 7 januari 2017

tills nästa gång . . .

Vi skulle lämnat Landvetter vid 10.00 den 28:de december för flyg mot Amsterdam och vidare därifrån till Montpellier, blev 2 timmar försenade p.g.a isdimma i Europa, var mycket dimmigt även på Landvetter, men vi kom i alla fall iväg.
Väl framme i Amsterdam var vårt flyg mot Montpellier inställt :-(
Vi fick ställa oss i kö med hundratals andra, strandsatta som oss,  för att få veta hur, när och var vi kunde återuppta vår resa.
Vi stod upp i 5 timmar innan vi kom fram till ombokningsdisken, bara för att få veta att de bokat in oss på ett nytt flyg dagen efter, resa till Rom och byte där till Paris dagen efter kl 06.10 . . . det var allt och en natt på hotell och en kvällsbuffé. Väl på hotellet var den viktigaste informationen personalen delgav var att vin ingick inte utan fick köpas separat i baren!!
dimman på Schipol

Upp kl 04.30, visserligen hade vi väl lagt oss redan kl 21.30 kvällen innan men vi var otroligt möra efter gårdagens resa. Väl frame på incheckning blir vi informerade att vi är inbokade på ett nytt flyg kl 13.00 till Montpellier, klart vi blev lättade och belåtna över att slippa åka runt Europa för att ändå inte hamna i Montpellier som ju är vår slutdestination.
Vid 11 tiden rullade informationen upp om att även detta flyg, som vi var inbokade på var inställt. Kön till ombokningsdisken var lika lång denna dag och vi smet in bakvägen för att aldrig att vi skulle stå 5 timmar till i en kö och få samma besked som dagen innan.
Efter över en timmes samtal och ombokningar av personalen fick vi till slut plats på ett flyg kl 14.00 till Marseille och åkte taxi på KLMs kostnad till Montpelliers Flygplats.
Vår incheckade resväska däremot var inte med och skulle snarast levereras till vår adress i Béziers, den blev tyvärr inte levererad förrän dagen innan vi skulle åka hem, det var ju storhelg så firman arbetade inte med leveranser då.

Vi har kommit fram till att tänka extra noga på vad vi lägger i det incheckade bagaget och det vi verkligen vill ha får bli packat i handbagaget.
Även resväg har vi insett är viktigt att fundera över och vi har kommit fram till de 2 bästa alternativen som vi väljer från och med vår sommar semester, flyg Göteborg till Paris eller Barcelona och därifrån tåget direkt, eller med ett byte, till vår station Béziers. Flygbyten kan vara så mycket mer omständiga än vad man är beredd att avstå i tid.

Väl framme så fick vi till slut se vårt nya badrum!! åh, vilken dröm :-)


 
ja, man kan nog vara en hel familj på 4 för att ta en dusch och ingen sjö utanför som behövs torkas upp!!
Nu gäller det att hitta ett nytt toalettlock men då utrymmet för stolen är begränsat har Francis satt inflödet av vattnet fram på cisternen och detta begränsar oss att hitta ett passande, ha tagit mått på papper och kanske kan vi hitta ett här hemma.

Ett härligt Nytt 2017 till alla från oss.

4 kommentarer:

 1. Sicken jobbig resa, hu! Verkligen otur. Men badrummet: snyggt, stilrent och genomtänkt på liten yta!

  SvaraRadera
 2. Tack :-) ja, det blev så mycket enklare att ta sig en dusch! och nu är vi färdigrenoverade och ser fram emot att bara njuta av våra kommande semestrar.

  SvaraRadera
 3. Oj, oj vad jobbig resan blev. Hoppas ni har vilat ut nu?!

  SvaraRadera
 4. Oj, oj vad jobbig resan blev. Hoppas ni har vilat ut nu?!

  SvaraRadera

kul att du hittat hit, lämna gärna en kommentar om vår blogg :-)