vår väg till ett nytt land, Frankrike

fredag 24 februari 2017

lära sig franska språket

 
Jag läste franska i grundskolan, 7:an, 8:an och 9:an, hörde aldrig språket, var aldrig i landet och fick aldrig chansen att prata ett enda ord utanför skolan. Efter ett par år så läste jag in gymnasiet och läste på nytt franska, i samma när veva började vi ge oss av till medelhavet med 4 barn, var det Italien som drog och jag satsade på italienska istället.

Vi var 2 år mellan 1994-2005 i Frankrike, Six Four Les Plages och Cannes, för semester med familjen och jag kommer ihåg att jag vägrade prata franska!! ansåg att om jag inte kunde prata grammatiskt korrekt fick det vara men, sedan 2006 har vi varit på semester, varje år, i Le Cap d'Agde och jag beslöt mig för att strunta i det korrekta!! mest för en fransk vän som sa att det lät så exotiskt, men bra, när jag pratade franska. Oavsett var jag är nu försöker jag alltid prata franska och det är mycket uppskattat bland fransmännen och det ger ju självförtroende till max.

Läste från 2008-2011 franska på medborgarskolan och har nu återupptagit mina studier igen, har en underbar fransk lärare som bott i Göteborg över 40 år och som är så kunnig i svenskan och har en fantastisk förmåga att lära ut.

När man skall steget ut ur Sverige till ett nytt land anser jag att det är A och O att lära sig så mycket av språket man kan, en mycket bra kurs som man kan lära sig hemma är denna serie Franska 1 och  Franska 2

Har skaffat mig ett nytt projekt, agera lärarinna åt min man!
är snart på väg till landet igen och att få promenera runt i stan och utforska den bit för bit är så underbart och avkopplande, det räcker för en månad eller 2 :-)

1 kommentar:

  1. Hej, såg att du kikat in på min avsomnade blogg. Har åkt till denna region varje år, allt sedan 2010.
    Hade som du läst franska på högstadiet o gymnasiet, inte talat språket på 40år. Blev överraskad över hur mycket som fanns där längst bak i huvudet, så många ord som jag kunde. Började läsa franska på kvällskurser o för varje gång blir franskan bättre.
    Så roligt att följa din blogg.
    /Elisabeth (med bloggen Lantluft)

    SvaraRadera

kul att du hittat hit, lämna gärna en kommentar om vår blogg :-)