vår väg till ett nytt land, Frankrike

fredag 3 november 2017

NarbonneVi tog återigen tåget för 1 €, enkel väg eller 4 € tur-o-retur för oss båda, https://www.ter.sncf.com/occitanie/offres/tarifs-occitanie/billets-1euro en fantastisk tjänst som tar dig runt i regionen och det tog oss denna gång till Narbonne.
Precis som Béziers har staden fått sitt namn av romarna, Colonia Narbo Martius, som grundat detta område och som korsades av vägen från runt 118 före vår tideräkning Voie Domitienne (Via Domitia), som förenade Italien med Spanien. 
Julius Caesars veteraner från 10:de legionen fick land runt staden och idag har namnet utvecklats till Narbonne.
Vägen upptäcktes 1997, vid en renovation på place de l'Hôtel de Ville, i kvarteret Cité.


fantastiskt att få gå på en rutt som kanske till och med Hannibal gick på med sina soldater och elefanter, eller i alla fall någonstans i närheten.

Vi brukar ta oss in i någon större byggnad och i Narbonne blev det ett besök i Cathédrale Saint-Just et Saint-Pasteur, känner sig som en dvärg i Sagan om Ringen filmerna när man kliver in och ser höjden!!

Resten av dagen blev att strosa runt och återvända till stationen för resan hem igen, planer klara för nästa tur, Collioure5 kommentarer:

 1. Spännande biljetterbjudande. Hur beställer och betalar man biljetten egentligen. ?

  SvaraRadera
 2. Skapa ett konto på sidan och logga in, välj biljetterna du vill ha, man får köpa en biljett i taget, namnge den som skall åka och betala med kort direkt, skriv ut biljetten på A4 och Voila, klar, den behöver inte stämplas utan bara visas up för konduktören.

  Är så himla kul att ta sig runt och upptäcka regionen på detta sätt :-)

  SvaraRadera
 3. Hej. Ska man ange kontokortsnummer och måste det vara ett franskt kort? Eller betalar man på annat sätt.? Ursäkta att jag inte kollat själv....

  SvaraRadera
 4. betala med VISA eller Mastercard, spelar ingen roll om det är Franskt eller Svenskt :-)

  SvaraRadera

kul att du hittat hit, lämna gärna en kommentar om vår blogg :-)