vår väg till ett nytt land, Frankrike

lördag 6 februari 2016

Brandlarm . . . .

igår fick vi ett meddelande från Foncia att vi vänligast skulle kolla upp larmet från vår lägenhet snarast, detta kom strax efter 16.00 och självklart rusar en massa tankar om vad, hur och när och inte minst varför!!

vidare stod det att det var mycket enerverande och jag skrev med vändande post att vi är i Sverige men har hantverkare i lägenheten och skulle be dem kolla upp omedelbart vad som utlöst larmet.

Det man hinner tänka är att har det börjat brinna i lägenheten med påbörjan av ny el dragning, detta då det inte finns något annat där, dvs den är helt tom,
gäller vår försäkring, gäller hantverkens försäkring eller är det fel på ledningarna i huset så gäller husets försäkring!!??

Francis tog sig dit och det visade sig att de hade plockat ner våra 2 brandvarnare och lagt dem så att solen kommit åt att värma upp dem och givetvis så satte solen igång dem att larma, skönt att de funkar men mindre trevligt för våra grannar :-)

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Vi är en familj som har tänkt semestra i Languedoc i sommar. Har du/ni något bra tips på mobilehomes/camping eller liknande i området? Så kul att jag hittade din blogg, vi har också drömmar om ett eget ställe:)
  MVH Cecilia Majava

  SvaraRadera
 2. Hej Cecilia,
  roligt att du hittade hit!

  lite tips på länkar nedan du kan kika runt på, om du letar campsites så gå in på var turistbyrås länk och sök dig vidare, finns ju en hel del att välja på och om man skall hyra vid havet eller inåt land.

  ett tips är att boka i god tid för att få chans att bo där man vill och kom ihåg att de flesta har olika priser för säsång, dyrast är augusti.

  lycka till och om du har fler undring fråga på :-)
  http://www.beziers-in-mediterranee.com/

  http://en.destinationsuddefrance.com/

  http://www.destination-languedoc.co.uk/index-1-2.html

  http://www.destination-languedoc.co.uk/tourist-offices/~/offrestouristiques-33-2.html?N=2

  SvaraRadera

kul att du hittat hit, lämna gärna en kommentar om vår blogg :-)