vår väg till ett nytt land, Frankrike

tisdag 25 oktober 2016

4 dagars semester i Béziers :-)

På många gator i staden finns dubbelnamn på franska och occitanska (om man nu kan säga så!), vi trodde först att det var katalanska namn men vår käre hantverkare informerade oss om ursprunget, han själv är från Béziers och kan en hel del av det gamla språket.


 
 
Gamla stan är full av härliga gränder och massor av gamla byggnader, härligt att strosa omkring i och som en liten överraskning hittade vi en väggmålning som avbildar Molière, där hans "Le dépit amoureux" skall vara skriven i Béziers 16 december 1656.

 
 
Vi tog oss en promenad i Valras Plage och såg förödelsen efter ösregn och storm den 13-14/10-2016, så mycket bröte och trän som var uppspolade på land, och mitt i allt fanns familjer som låg och solade och badade!! nja, fast det var runt 25 grader i solen så var det inte sol och bad i vårt sinne direkt. 
  
 
Bygget till höger om oss växer och denna första bild från en fantastisk morgon med månen på plats, kontrasten med soluppgång och solnedgång på bilden efter
 
 
köpt oss en liten vovve också :-) klart vi måste ha en fransk bulldog som vaktar oss och stället!!
 
med förödelsen på Valras Plage var det inte alls samma syn som mötte oss i Le cap d'Agde, även den dagen med fantastiskt väder och 30 grader varmt, kan man ju lätt vänja sig vid.
 
 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

kul att du hittat hit, lämna gärna en kommentar om vår blogg :-)