vår väg till ett nytt land, Frankrike

onsdag 1 augusti 2018

en dag i SèteVi tog med vår äldsta dotter till Sète, staden  är uppbyggd på och runt berget Mont St Clair, med underbara restauranger, gångstråk och kanaler. Jag har alltid trott att berget var en slumrande vulkan men det är bara ett berg!! tur är väl det då en vulkan alltid kan vakna till liv :-)
en liten film om staden här

Dagens utflykt startades med en 3-rätters lunch med b.la, "grattifierade" ostron, goda musslor och fisk. Finns hur många restauranger och bistron som helst och vi har genom åren alltid ätit på olika och vi har bara gott betyg att ge samtliga, namn kommer vi inte ihåg men ett bra tips är att är det fullt och kö så är det nog gott också.
Staden uppfördes 1666 som hamnutlopp till Medelhavet, för den nya kanalen Canal Royal de Languedoc, idag Canal du Midi, efter revolutionen fick inget som syftade på kungligt eller adligt finnas kvar, därav namnbytet. Kanalbyggaren Pierre-Paul Riquet byggde, Louis XIV beslutade och Louis Nicolas de Clerville såg ut platsen och tillsammans förverkligade de drömmen om hamnen. Det är en underbar liten stad att upptäcka och jag rekommenderar ett besök eller flera.

Vi hade tänkt att vi skulle ta oss till toppen av berget, men med otroligt varmt och soligt väder den dagen, tog vi oss upp med en promenad på 30 minuter en liten bit, bara för att få se ut över hamnen och havet, nog för att det kändes att vi nått toppen då det är brant men vi kom inte högre upp än hit!
men trots det, så var vyn fantastisk. Vi kommer tillbaks.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

kul att du hittat hit, lämna gärna en kommentar om vår blogg :-)