vår väg till ett nytt land, Frankrike

tisdag 10 juli 2018

Med husvagn mot Béziers

När vi var nere i April/Maj så körde vi hem, vår Svensk registrerade bil, för att besiktiga, sätta på dragkrok och serva allmänt för att kunna registrera om till Franska nummerplåtar.
Vi har en Bürstner City husvagn från 1983, som vi pimpat upp invändigt från topp till bott och som vi vill ha på säsongsplats vid havet, när vi väl flyttar ner för gott.


Resan började med båt från Göteborg till Fredrikshamn, StenaLine, otroligt billigt 600:-!!/enkel väg med släp, hade visserligen beställt resan 2 månader innan men, med tanke på att från Göteborg till Hamburg med bil för man köra lika långt över Helsingborg/Malmö och Rödby/Puttgarden, då vi åkte hem med bilen hade vi ingen överfart bokad och tog den senare till en kostnad av 1700:-/enkel väg.
Ett par timmar på havet med egengjord picknick, så gick tiden fort och vi var framme vid 22.00 och började vår färd ner mot Béziers.

Vi har kört i många år nedöver och de senaste åren har vi valt att köra max 1-2 timmar var, detta för att vara alert och uppmärksam, vi har aldrig haft släp med och vi bestämde att köra till första Tyska bensinstation för att stanna och sova ett par timmar. Vi skulle köra över Luxemburg och dessutom hade vi valt att inte köra på betalvägar, vi åkte en tisdag och kalkylerade med att vara framme fredag middag.
Vi hade fantastik tur med vägarbeten och inga stop, vi har ju sett en hel del otäcka olyckor genom åren så vi är glada vi tog oss ner helskinnade.

Vi ville så gärna köra A75 som många säger att det är Frankrikes vackraste väg som går mellan Clermont-Ferrand och Béziers med betalbron Viaduc de Millau, enda betalväg ner, fantastisk att se på långt håll och vi hade tur att komma på plats på dagen :-) betalade ca €16 för överfarten men det var den värd.


20 minuters resa efter bron åker man genom ett fantastiskt landskap!

Väl framme i Béziers, en dag tidigare än beräknat, redan torsdag middag men inga problem att få plats på campingen vi förbokat på Camping René Oltra och nu efter hemkommen till Sverige igen står vår lilla Bettan på ett gardiennage, Seb Caravane 34 tills nästa gång vi vill på på camping.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

kul att du hittat hit, lämna gärna en kommentar om vår blogg :-)