vår väg till ett nytt land, Frankrike

torsdag 29 augusti 2019

Sommarsemester



Det blev långa och många månader till denna efterlängtade semester sedan sist vi var här, så långt emellan att bilens batteri var helt dött, inte ens vår batteristartare klarade av att få igång den och tack och lov hade vi sparat och laddat det gamla så vi till sist fick igång den.


Vi har bestämt att registrera om bilen till franska nummerplåtar och har besiktigat den på en firma på andra sidan floden, besiktningen gäller i 6 månader och vårt mål var att ha allt ordnat vid denna semestern men . . . . . skattemyndigheten var aldrig öppen!! fast den skulle vara det både via info på infarten till loken och på nätet, och får väl försöka hitta info om den möjligtvis har flyttat tills vi åker ner till vintern. Behöver ett "CERFA", Quintus Fiscal intyg för att kunna registrera om den hos Herault Carte Gris, här i Béziers.

Vi skulle ha en fantastik semester i tre och halv vecka, varav nio underbara dagar på campingen, i Le Cap d'Agde, tillsammans med goda vänner från Paris. 
Vi fick en heldag med god mat, lite sol och många skratt men sen tog det roliga abrupt slut, magsjuk, både jag och min man och resten av tiden, både på campingen och hemma i Béziers, var en "plåga" av magont, behovet av att inte ta sig allt för långt från en toalett men, tack och lov, våra vänner klarade sig helskinnade från vår otur och vi får hoppas vi tar igen det till nästa sommar.

Vår lilla pärla med förtält, första gången vi satt upp förtältet sedan vi köpte vagnen 2013!!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

kul att du hittat hit, lämna gärna en kommentar om vår blogg :-)