vår väg till ett nytt land, Frankrike

måndag 13 januari 2020

Carte Gris

Oui!!!!
äntligen så fick vi mail från Agence Herault Carte Grise att vårt Carte Gris var klart, det var bara att komma in och betala skatten och deras avgift för handläggningen, jag mailade tillbaka och frågade om hur mycket det kostade, då vi har en vän som hjälper oss med en fullmakt från Per som skulle komma in och betala, och fick till svar att vårt Carte Gris var suspenderat av staten i samma veva som det var godkänt och anledningen vara att handläggaren inte kunde hitta Pers födelsedatum på hans internationella ID-kort!!
Skrev tillbaka och skickade med en bildkopia på hans ID och skrev att det är inga problem att ta sig in via passkontrollen och att datumet står både i siffror och i text på två ställen. Problemet var inte agenturens och Mme skrev att hon återkom så fort hon hade mer info att ge.
En vecka senare så var misstaget uppdagat och nu är skatten betald och vi väntar nu på vad vårt franska registreringsnummer blir.


Vi började denna omregistrering i somras på vår semester, en fransk besiktning, gjord under gällande svensk, besök på skattemyndigheten i Béziers för att visa upp alla papper för att få Quitus Fiscale att lämna in till agenturen, varje dag vi var där var det stängt fast det stod att det skulle vara öppet, berodde nog på att det var Feria i stan. Vi fick tillslut visat upp alla våra papper på skattekontoret, när vi var nere i november/december, kopior togs på ID-kort och körkort, besiktningsprotokoll, köpekvitto, försäkringsbevis (svenskt), registreringsbevis det svenska, bilens CoC (Certificate of Conformity) som VOLVO tog 1000:- för!, bevis för ägande av fastighet i Béziers och en elräkning.
Nästa steg blir att vår vän får kvittera ut våra nummerplåtar och ta bilen till en verkstad och få dem fastnitade, sedan hitta en passande försäkring för vår gamla VOLVO till ett hyffsat pris oxå, lär nog bli en djungel att leta i.

lite bilder från en av våra promenader i stan 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

kul att du hittat hit, lämna gärna en kommentar om vår blogg :-)