vår väg till ett nytt land, Frankrike

torsdag 1 oktober 2020

Födelsedag i Nîmes

Vår son kom ner och vi firade hans födelsedag med en heldag i Nîmes, vi tog tåget så man slipper leta parkering och det är ju så enkelt att kliva på på en station och gå av på en annan med gångavstånd till allt.



Vi hade tänkt besöka ARÈNES DE NÎMES, MAISON CARRÉE, TOUR MAGNE oturligt nog var allt stängt! Arenan på grund av iordningställande av kommande Tjurfäktning och de andra två p.g.a Covid-19.


 





Det är så fantastiskt att denna arena används fortfarande och inte bara har blivit ett muséeföremål, där är nog länderna i nedre delen av Europa bättre på att ta tillvara på visa upp deras kulturarv.



vätskepaus :-) och en god trerätters lunch


Vi fortsatte vår dag med att ta oss till Maison Carrée



Vädret var fantastisk, det sista vi hade kvar för dagen var att ta oss upp till Tour Magne, ingen dålig uppförsbacke att ta sig uppför, tur jag hade två starka karlar med mig som nästan fick dra upp mig!! behöver allt bättra på konditionen.








På väg ner från tornet hittade vi detta tempel, dedikerat Diana, Le Temple de Diane



så var det dags att ta sig hemåt med ytterligare vätskepaus och tågresa hem, nästa gång vi tar oss dit är det det nyöppnade muséet som står på önskelistan Museum Romanité




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

kul att du hittat hit, lämna gärna en kommentar om vår blogg :-)