vår väg till ett nytt land, Frankrike

torsdag 7 januari 2021

Mot en ny vardag . . .

Den 1:a januari tog vi båten 9.10 mot Fredrikshamn, planen var från början att ha 3 övernattningar på väg mot Béziers, 1:a i Veijle, 2:dra i Hagen Tyskland och 3:dje i Beaune, blev inget av den planen då både Danmark och Tyskland inte tillåter att du stannar utan bevis på neg covid-19 test men gav utan problem att ta oss igenom länderna på snabbast möjliga tid. Frankrike har utegångsförbud mellan 20.00 (18.00 i vissa departement) - 06.00 så det gällde att köra så vi passade in att köra in över gränsen Tyskland-Frankrike i rätt tid.

Vi kom av färjan vid 12.50 och ovanligt nog knappt någon trafik!! åh andra sidan så var det ju Nyårsdagen fredag, så bättre dag kan man nog inte välja, vägarna och vädret var mycket bra och vi praktiskt taget flög fram, Alice, vår Devon Rex katt sa knappt ett miau på hela resan.

Vi sov ett par timmar utanför en bensinstation söder om Frankfurt am Main, och startade resan vid 03.00 och körde över gränsen 06.01 :-). Vi hade fortsatt tur med väglag och trafik och vi klev in i lägenheten 13.50, hyffsad körning med ca 10 mil per timme med pauser, byte av förare och ett par timmars sömn, för oss var detta förhoppningsvis sista gången vi bilade Sverige-Frankrike, vi föredrar flyg eller möjligtvis tåg, tar på krafterna att köra. 

Vi skall fixa och dona så gott vi kan och skaffa oss nya mobilnummer, internet och hemtelefon, vi tar Orange och hoppas på snabb uppkoppling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

kul att du hittat hit, lämna gärna en kommentar om vår blogg :-)