vår väg till ett nytt land, Frankrike

fredag 8 januari 2021

Blå himmel, sol och internet

Här är kyligt om nätterna och ner mot 2-3 minusgrader, men det gör inget då dagarna är fyllda av sol och blå himmel. Det är ju något man knappt sett på flera månader hemma i Sverige.
Långpromenad längs piren och stranden i Valras Plage, väl påpälsade och skönt att gå utan mask.


Vi har även lyckats att skaffa abonnemang hos Orange, internet, 2 mobilnummer och ett hemnummer, vi var där i måndags och trodde att vår "justificatif de domicile" från EDF, vårt elbolag skulle räcka för att få teckna kontrakt men tji fick vi, det dög inte att få se våra kommande betalningar digitalt, det skulle vara på papper! efter lång utläggning bland personalen så skulle ett intyg på vår hemförsäkring godtas och de bad oss att gå till vår bank, väl där kom vi på att det var måndag och då är banken ju stängd.

Vi bokade tid med handläggaren på Orange till dagen efter och efter besöket på banken och utskrivet intyg får vi nu installerat den 15:onde, internet och hemtelefon, vi har installerat fiber i huset så vi hoppas att allt kommer att gå i rasande fart :-) 

4 kommentarer:

  1. Herlig å se at dere er på plass, og at livet i Frankrike kan starte! Gleder meg til å følge Bloggen 😁

    SvaraRadera
    Svar
    1. så kul att att du vill följa vår blogg, välkommen Pia och Gott Nytt År

      Radera
  2. Hej! Först och främst ett stort grattis till att ni äntligen är där och varmt Lycka Till. Det kommer naturligtvis att bli jättebra så som ni har förberett allt. Det skall bli jättekul att följa ert liv därnere. Hoppas du blir riktigt flitig med bloggen.
    Vi har det bra, men är innerligt trötta på coronakarantän sedan 10 månader. Vi har svårt att ta oss någonstans eftersom vi inte har bil längre. Nu gör vi ingenting förrän vi blivit vaccinerade och det tror jag kommer att ta tid med denna saktmodiga regering och all dålig administration.
    Hur blir ni vaccinerade? Ni kanske redan är det! Kantänka mig att det är betydligt smidigare än här.
    Ha det så bra! Vi hörs snart igen hoppas jag!
    Kramar från Eva o Ulla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hejsan på er, ja, nu är vi här, som vi har längtat och planerat, blir ju annat nu än att ha semester, blir väl svårt att förstå att semestern består! hitta en vardag utan arbete och hålla sig aktiv.
      Vi har ju valt att ta oss till ett land med fler restriktioner än Sverige, vi tar det för vad det är och vi undviker kontakter i möjligaste mån, alla är ju trötta på Covid-19 och även vi vill ta en spruta mot viruset när vi för chans, förhoppningen är ju att inte bli allt för sjuk med den. Vi hoppas att det kommer ges möjlighet till vaccination här så man slipper resa kors och tvärs :-)
      Bil-pool, är det inget som ni kan utnyttja när ni behöver? finns mycket sådan i GBG, kolla på nätet.

      Saknar er båda, ni vet att ni har alltid en plats här om lusten att resa skulle falla på, har kvar mitt svenska nummer så det är bara att ringa.
      Älskar er, kram Marie

      Radera

kul att du hittat hit, lämna gärna en kommentar om vår blogg :-)