vår väg till ett nytt land, Frankrike

fredag 4 december 2015

fler funderingar kring egendomsköp i Frankrike

vi har många bekanta som köpt egendomar utomlands såsom Frankrike och Spanien, fleratalet av dem har köpt stora lägenheter eller byhus i tre våningar.
Vi själva kom fram till, att fast vi har 4 barn och ett par barnbarn, kan vi inte köpa efter antalet vi är i familjen, ifall vi alla skulle vara nere samtidigt någon gång på året eller vartannat.
Det är vi som skall bo där året runt, vi som blir äldre och vi som inte vill ha en massa yta att städa :-)

De gånger vi är många får vi knö ihop oss och sova på soffa och uppblåsta madrasser, finns ju ett utbud av dem och enkla att fylla och tömma på luft.
Finns massor av boenden både via http://booking.com och inte minst alla länkar till boenden här i regionen man hittar på diverse bloggar.

När vi väl flyttat ner permanent köper vi en säsongsplats på 7 månader inne på camping Oltra och ställer upp en husvagn med nästan foten i havet när du öppnar dörren.
http://se.adria-mobil.com
Husvagn på en camping blev en kanon lösning för oss, då vi först av allt hade velat bo nära havet och att vi hade velat ha en uteplats, nu blir vår långa balkong en framtida oas med växer i alla fall och kunna välja om man vill åka "hem" eller stanna kvar på "landet" är ju en lyx i sig.

1 kommentar:

  1. Detta är en fantastiskt bra lösning både för er, barn och gäster.

    SvaraRadera

kul att du hittat hit, lämna gärna en kommentar om vår blogg :-)